Wij zijn op zoek gegaan naar de voordelen en barrières van online meetings boeken. Ieder jaar groeit het percentage Nederlanders dat aankopen online doet, in 2017 deed ruim driekwart van de bevolking een online aankoop. Ook in de zakelijke markt is online niet meer weg te denken en zijn er voor het reserveren van locaties voor bijeenkomsten steeds meer mogelijkheden. 226 personen hebben het onderzoek ingevuld en de uitslag is opvallend.

Een kleine meerderheid van de respondenten doet zijn of haar boekingen voor meetings niet online. Nóg niet, want 83% geeft aan dit wel te overwegen in de toekomst. De overige respondenten die regelmatig online actief zijn, beoordelen het online meetings boeken met gemiddeld een 7,2. 84% van de respondenten regelt meetings online omdat dit snel en gemakkelijk is. 78% vindt het nog steeds fijn om over de online boeking ook contact te kunnen hebben met een medewerker.

Waarom de respondenten online boeken? Op deze manier hebben ze direct zicht op beschikbaarheid & prijs (68%), efficiency in het boekingsproces (56%) en de 24/7 mogelijkheden die er zijn (54%). De belangrijkste redenen om offline te boeken zijn de voorkeur voor persoonlijk contact (66%) en als maatwerk nodig is (66%).

Bekijk de infographic voor de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek.