Ronald McDonald Kinderfonds

''Wij proberen met zo min mogelijk mensen, zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen op kantoor en in de Huizen. Dan is het fijn als een expert je bijstaat.''

Klantcase / Iris de Boom / Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds is de centrale organisatie achter de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in Nederland. Ze hebben als doel, gezinnen zo dicht mogelijk bij elkaar te houden. Door ouders te ondersteunen in een tijd dat een kind ziek is en opgenomen is in het ziekenhuis.

Uitdaging

Binnen het Ronald McDonald Kinderfonds ben ik Team Manager Diensten. Dat betekent dat ik met mijn team verantwoordelijk ben voor de interne zaken. Daar valt de donateursadministratie, ICT, overkoepelende facilitaire projecten en ook het waarderen en opleiden van de vrijwilligers. Zonder hun inzet kunnen we niet bestaan. Voor onze 1900 vrijwilligers hebben wij in 2015 een opleidingsaanbod ontwikkeld om ze te bedanken voor hun werk. Dit noemen wij het Leerhuis. Hiermee bieden we trainingen aan die de vrijwilligers direct helpen om hun vrijwilligerswerk beter te doen en waarbij ze ook zichzelf als persoon verrijken. We waren op zoek naar verschillende trainingslocaties op centraal gelegen plekken door heel Nederland, om het voor alle vrijwilligers laagdrempelig te maken. Wij beogen een A merk te zijn als goed doel zijnde, dus wij zochten ook een A merk in meetings.

Ontstaan samenwerking

Er liepen al contacten met Onemeeting.com omdat Regardz Hospitality Group sponsor is die op alle niveaus met ons mee denkt. Het Leerhuis is ontwikkeld in samenwerking met NCOI en Regardz Hospitality Group.

Hoe Onemeeting.com heeft geholpen

Onze Huizen zijn natuurlijk niet ingericht om trainingen te faciliteren. Onemeeting.com heeft ons geholpen met het vinden van de juiste oplossing voor al deze trainingen. Met het Leerhuis zitten we op verschillende locaties, met altijd dezelfde kwaliteit.

Voordelen

De dagen zijn zo goed verzorgd en gastvrij dat de vrijwilligers deze dagen echt ervaren als een cadeautje. Dit past helemaal in het plaatje van wat wij willen bereiken. Daarnaast heeft Onemeeting.com al het contact met de verschillende locaties volledig van mij overgenomen, op deze manier had ik maar contact met één Meeting Expert. Dat scheelt mij gewoon heel veel werk. Ook de facturatie vind ik heel handig. Ik krijg achteraf een goed gedetailleerde facturatie per locatie, de boekhouding is daarmee makkelijk bij te houden.

Resultaat

Wij proberen met zo min mogelijk mensen, zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen op kantoor en in de Huizen. Dan is het fijn als een expert je bijstaat. De samenwerking bespaart ons veel tijd en geld, ik zou Onemeeting.com daarom absoluut aanraden!

Organisatie
Ronald McDonald Kinderfonds

Naam
Iris de Boom

Functie
Iris de Boom

''De samenwerking bespaart ons veel tijd en geld, ik zou Onemeeting.com daarom absoluut aanraden!''