De vergadermarkt is continu in ontwikkeling. Zo wordt de setting waarin de meeting plaatsvindt steeds belangrijker, worden discussies opgelost door middel van het stemmen met een tablet en locaties voor meetings worden 24/7 online geboekt. Benieuwd wat deze ontwikkelingen precies inhouden? Lees het hier!

1. It’s all about staging 

De setting waarbinnen de vergadering plaatsvindt, speelt een belangrijkere rol. Bijvoorbeeld een gevangenis, dierentuin, op het dak of midden in het bos. De locatie geeft op deze manier meer waarde en sfeer aan de meeting, de beleving bij de deelnemers wordt hierbij groter. Het is ook mogelijk om staging toe te passen in een doodgewone vergaderzaal, zet bijvoorbeeld zitzakken neer in plaats van stoelen of verspreid een bijzondere geur in de ruimte.

2. Papierloos vergaderen

Papierloos vergaderen is helemaal hip! Alle vergaderstukken worden van tevoren aangeleverd zodat deelnemers dit kunnen lezen en eventueel op hun iPad mee kunnen nemen. Ook nog eens veel beter voor het milieu.

3. 24/7 online een locatie boeken

Net zoals het boeken van een vakantie, boeken nu ook steeds meer mensen een locatie voor een meeting online. Een trend die we bij Onemeeting dagelijks zien groeien. Natuurlijk worden onze Meeting Experts nog regelmatig gebeld. Zij bieden uitgebreide kennis over de locaties en denken actief mee.

4. Stemmen met de tablet

In sommige gevallen moet er tijdens een meeting een beslissing worden genomen waar oneindig lange discussies over ontstaan. Dé manier om dit op te lossen is digitaal stemmen. Iedereen stemt voor of tegen. Op een groot scherm wordt uiteindelijk de uitslag zichtbaar. Super handig en snel!

5. Digitaal ondertekenen 

Nooit meer hoeven wachten op een handtekening onder een belangrijk document, voordat je verder kan met de meeting! Dit kan met de digitale handtekening. Op deze manier zijn er geen overbodige kosten voor papier, administratieve handelingen en versturen per post. Het past ook nog eens goed bij het papierloos vergaderen.

Is het nu een ramp als deze trends nog niet binnen jouw organisatie zijn toegepast? Zeker niet! Nog niet alle trends zijn volledig ontwikkeld en het verschilt per organisatie of een trend toepasbaar en uitvoerbaar is.

Op zoek naar een locatie, service of oplossing voor een meeting? Kijk dan op www.onemeeting.com, bel 0800 -250 60 60 of mail naar [email protected].