PERSBERICHT

Amersfoort, 3 februari 2020

Scale-up Onemeeting.com biedt gemak en groeit fors

Vergelijken en direct boeken bij onafhankelijk meetingplatform

Onemeeting.com is een snelgroeiende intermediair in de zakelijke meetingbranche en biedt een totaalaanbod aan vergader- en congreslocaties voor bedrijven, organisaties, instellingen en overheden. In 2019 bemiddelde het platform internationaal >22.000 bijeenkomsten voor ruim 3.000 opdrachtgevers. Onemeeting.com is een digitaal boekingsplatform voor alle soorten bijeenkomsten en sluit zakelijke meeting contracten met corporate klanten en (semi)overheidsinstellingen.
Entrepreneur Luc van Bussel is een belangrijke motor achter de scale-up. Het bedrijf investeerde in het afgelopen jaar flink in de softwaretechnologie, uitstraling én het team. Van Bussel: “Zakelijke boekers kunnen online zoeken en vergelijken tussen meer dan 1.600 vergaderlocaties in Nederland. We onderscheiden ons met een team van meer dan 40 Meeting Experts die je direct gratis kunt bellen voor een boeking. Ook zijn zij hoogstpersoonlijk aanspreekpunt voor klanten die meerdere bijeenkomsten per jaar willen organiseren. Gastvrijheid zit immers in persoonlijk contact.”

Gemak
Dankzij het geavanceerde algoritme kunnen boekers direct al hun wensen doorgeven die op de gekozen locatie nodig zijn. Van presentatiematerialen tot lunch. Hospitality en gemak staan centraal. Zowel voor boekers als voor locaties die geen eigen marketing, sales en reserveringsafdeling willen exploiteren. Met het nieuwe concept ‘Get Connected’ biedt Onemeeting.com deze locaties alle comfort. “Steeds meer bijzondere locaties zoals musea, stadions en bioscopen beschikken over mooie, inspirerende ruimtes om te vergaderen. Het ontbreekt vaak aan exploitatiecapaciteit om deze ruimtes op de markt te zetten en alle commerciële, administratieve processen te organiseren”, aldus Kevin van Grondelle, Commercial Manager Onemeeting.com B.V. Met deze aanpak kunnen ook non-traditionele vergaderlocaties direct online geboekt worden. Ook biedt het platform hen een fulltime Meeting Expert die alle reserverings- en administratiezaken overneemt.

Internationaal
Nu de dekking in Nederland al excellent is, ligt de stap naar het buitenland voor de hand. Luc van Bussel: “We zijn al bezig met het ontsluiten van een netwerk van 280.000 locaties over heel de wereld. Momenteel kunnen onze Meeting Experts deze locaties selecteren en voorstellen. Maar natuurlijk is onze wens om deze ook direct online via het platform te kunnen boeken. Daar werken we hard aan.”

Duurzaam
Ook lanceert Onemeeting.com de mogelijkheid om iedere bijeenkomst CO2, klimaatneutraal te boeken. “Deze nieuwe service hebben we ontwikkeld op basis van een groeiende vraag uit en belangrijke trend in de markt. Vooral de (semi)overheden wijzen nadrukkelijk op de wens om duurzaam en bewust een bijeenkomst te boeken en te organiseren”, aldus Madeloes van Rooijen-Karremans, Directeur Onemeeting.com B.V. Per arrangement is in samenwerking met Groenbalans de CO2-uitstoot berekend. Voor een kleine bijdrage wordt de uitstoot van bijeenkomsten vrijwillig gecompenseerd door te investeren in het Gold Standard CO2-compensatieproject ‘Cleaner Cook Stoves’ in Afrika.


Over Onemeeting.com is Home of Meetings
Onemeeting.com is een digitaal boekingsplatform voor alle soorten bijeenkomsten en sluit zakelijke meetingcontracten met corporate klanten en (semi)overheidsinstellingen. De visie van het bedrijf is dat mensen elkaar blijven ontmoeten, zeker in een digitale samenleving. De missie is om mensen samen te brengen. Altijd en overal. En dat onder het thema Home of Meetings.