PERSBERICHT

Amersfoort, 3 maart 2021

Nieuw label van Onemeeting.com om scholen te ontzorgen: 1M5 School Proof

Vanaf 1 maart mogen scholieren en studenten van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs weer gedeeltelijk naar school. Voor veel scholen is het nog een puzzel hoe ze dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen, hiermee blijft online onderwijs op dit moment de gedwongen oplossing. Echter is in de afgelopen tijd duidelijk geworden dat om meerdere redenen de noodzaak van fysiek onderwijs groot is. Dat is dan ook de reden dat de VO-raad scholen adviseert om bij capaciteitstekort uit te wijken naar theaterzalen, grote vergaderlocaties en bioscopen. Om scholen te helpen bij deze zoektocht, lanceert Onemeeting.com een nieuw label: 1M5 School Proof.

Veilig met elkaar in de klas
Op scholen is er onvoldoende ruimte om alle leerlingen in één klaslokaal te plaatsen en dus zijn docenten voortdurend heen en weer aan het wandelen. Door het onderwijs (deels) te verplaatsen naar externe locaties kunnen maatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand gewaarborgd blijven zonder dat dit om inzetbaarheid van extra docenten vraagt en opsplitsing van klassen vereist.

Scholen vragen om hulp
In mei 2020 lanceerde Onemeeting.com het 1M5 Meeting Distance label: Om boekers en klanten van vergader- en congrescentra snel duidelijkheid te geven over hoe een locatie de RIVM-richtlijnen heeft geïmplementeerd. Er zijn inmiddels ruim 550 locaties in het bezit van dit label. Tien maanden later lanceert Onemeeting.com het 1M5 School Proof label: Om scholen te helpen bij hun zoektocht naar geschikte externe locaties om het onderwijs te kunnen hervatten.

Kwaliteitseisen 1M5 School Proof label:
• Overal kan 1,5 meter afstand worden gehouden
• Ramen kunnen open en/of er is een aantoonbaar goede luchtcirculatie aanwezig
• Looproutes zijn gemarkeerd (bv. d.m.v. pijlen op de grond en posters op de deuren)
• Er zijn tijdvakken van toepassing voor pauzes & lunches (zodat groepen elkaar zo veel mogelijk mijden)
• Er is bij iedere ruimte (in gebruik) minimaal één desinfectie punt met desinfectiemiddel en tissues aanwezig

Meer informatie over het 1M5 School Proof label vindt u op www.Onemeeting.com/1M5.


Over Onemeeting.com is Home of Meetings
Onemeeting.com is een digitaal boekingsplatform voor alle soorten bijeenkomsten en sluit zakelijke meetingcontracten met corporate klanten en (semi)overheidsinstellingen. De visie van het bedrijf is dat mensen elkaar blijven ontmoeten, zeker in een digitale samenleving. De missie is om mensen samen te brengen. Altijd en overal. En dat onder het thema Home of Meetings.

Informatie over Onemeeting.com vindt u op www.Onemeeting.com. Meer informatie over het 1M5 label vindt u op www.Onemeeting.com/1M5.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews kunt u contact opnemen:
Madeloes van Rooijen-Karremans, Directeur is bereikbaar op: [email protected] of +31 6 12 65 85 79
Kevin van Grondelle, Commercieel Manager is bereikbaar op: [email protected] of +31 6 41 51 15 65