Wereldwijd wordt er steeds meer waarde gehecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. In alle branches en sectoren streven bedrijven ernaar om bij te dragen aan een duurzame en eerlijke wereld, de meeting branche is daarop zeker geen uitzondering. Ben je benieuwd naar de laatste MVO trends en ontwikkelingen in de deze branche? Bekijk de infographic!

#1
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Niet alleen bedrijven, maar ook de consument is hier steeds meer mee bezig. Google Trends laat zien dat zoektermen als ‘Klimaat’ en ‘MVO’ steeds vaker opgezocht worden. De term ‘CO2’ is de afgelopen 5 jaar zelfs dubbel zo vaak gegoogeld.

#2
Uit cijfers van het CBS blijkt dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor 77,8% van de CO2 uitstoot in Nederland. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die zich richten op Klimaatneutraal Ondernemen door hun CO2 uitstoot te compenseren. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in duurzame energieprojecten. Dit zorgt niet alleen voor een lagere CO2 uitstoot, maar draagt ook bij aan de werkgelegenheid, gezondheidszorg en scholing van de lokale bevolking.

#3
Onemeeting.com wil graag bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld, daarom is het mogelijk om klimaatneuraal te vergaderen als je via ons boekt. Groenbalans heeft een berekening gemaakt over de CO2 uitstoot per bijeenkomst. Deze uitstoot wordt gecompenseerd door een kleine bijdrage per persoon te doen. Dit wordt geïnvesteerd in het duurzame energieproject: Cook Stoves in Rwanda. In het eerste kwartaal van 2019 is met Klimaatneutraal vergaderen al 31 ton aan CO2 gecompenseerd.

#4
Net als voor rozen, lavendel en hortensia’s werkt koffiedik ook uitstekend als voedingsbodem voor paddenstoelen. De bodem zit vol met voedingsstoffen die paddenstoelen nodig hebben. Naast het laten groeien van nieuwe planten op koffiedik, zijn er ook initiatieven om koffieafval te verwerken tot nieuw brandbare houtvervanger, zoals bio-bean. De koffiedik pallets/ briketten worden gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Elk blok bestaat uit koffiedik van 25 kopjes koffie, ze branden 20% warmer en langer dan normaal hout en genereren 80% minder uitstoot dan wanneer koffiedik op een stortplaats terecht zou komen.

#5
Gezamenlijk gebruiken we in Europa ieder jaar minimaal 36,4 miljard rietjes. Genoeg om elke twee dagen een lijn van plastic rietjes om de aarde te leggen. Helaas duurt het tweehonderd jaar voordat een plastic rietje is ontbonden. In de tussentijd gaan per jaar één miljoen zeevogels en 100.000 zeedieren dood door het binnenkrijgen van plastic. Er zijn verschillende initiatieven om een oplossing te vinden voor plastic wegwerprietjes. Er zijn rietjes van bamboe, papier, glas, metaal en ook rietjes van stro.

#6
Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie-, vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Een stijgend aantal vergaderlocaties zijn gecertificeerd met de Green Key Award. Van de 56 landen waar het certificaat uitgegeven wordt heeft Nederland de meeste Green Key certificaathouders. Er zijn z’n 700 Green Key gecertificeerde locaties in Nederland.

Je bijeenkomsten voortaan klimaatneutraal?

Alle locaties op onze website zijn klimaatneutraal te boeken. Heb je de ideale locatie nog niet kunnen vinden? Dan helpen onze Meeting Experts je graag verder. Neem contact op per mail via [email protected] of bel gratis naar 0800 – 250 60 60.

Ontdek ons unieke locatieaanbod