Wat een prachtig resultaat! Samen met onze klanten organiseerden wij tot nu toe in 2019 al 382 klimaatneutrale bijeenkomsten. In de afgelopen drie maanden zagen we zelfs een verdrievoudiging in het aantal verkochte klimaatneutrale arrangementen ten opzichte van de voorgaande periode. Ook de hoeveelheid CO2 die daardoor werd gecompenseerd verdrievoudigde: we gingen van 31 ton naar 100 ton CO2-compensatie. Wij zijn dan ook erg blij dat we onze klimaatneutrale bijeenkomsten aan onze klanten kunnen aanbieden. Samen maken wij onze dromen waar, want wij vinden het net als jij belangrijk om bij te dragen aan een betere en schonere wereld!

Hoe de compensatie werkt

Iedere vergadering veroorzaakt CO2-uitstoot. In samenwerking met Groenbalans hebben wij per arrangement de CO2-uitstoot berekend. Om deze uitstoot te compenseren kun je, voor een kleine bijdrage, vrijwillig investeren in het Gold Standard CO2-compensatieproject ‘Cleaner Cook Stoves’ in Rwanda. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar we hebben het erg eenvoudig gemaakt door deze optie tijdens de aanvraag aan te bieden. Zo kost het nauwelijks moeite en weet je zeker dat jouw bijeenkomst 100% klimaatneutraal is, en je bovendien een prachtig project steunt.

Cleaner Cook Stoves – het project

Vrijwel ieder huishouden in Rwanda maakt gebruik van brandhout om op te koken en maar liefst 86% van het totale energieverbruik komt uit brandhout. Het Cleaner Cook Stoves-project verspreidt daarom efficiënte kookpotten, die minder brandhout verbruiken. Dat leidt tot minder rook, minder luchtvervuiling én minder CO2-uitstoot.

Bijdragen aan een duurzamere wereld

Gelukkig staan we niet alleen in onze duurzaamheidsambities. Ook onze locatiepartners zijn bezig met het thema. “Als Onemeeting.com willen we onze klanten garanderen dat een bijeenkomst altijd en volledig klimaatneutraal kan zijn”, aldus Luc van Bussel, CEO van Onemeeting.com. “Duurzaamheid is naast reductie en transformatie ook een kwestie van restcompensatie. Met onze klimaatneutrale vergaderingen dragen wij bij aan een duurzamere wereld.”

Meer weten over onze klimaatneutrale bijeenkomsten? Kijk dan hier!