Vandaag is het Nationale Secretaressedag 2019. Secretaresses zijn bij de meeste bedrijven onmisbaar. Maar wat maakt nou een goede secretaresse? Welke eigenschappen heeft hij of zij nodig om het werk goed uit te voeren?

We vertellen je hier graag meer over in de onderstaande blog!

Eigenschap 1: Flexibel

Een flexibele werkhouding is erg belangrijk voor een secretaresse. Soms moet de agenda omgegooid worden of de werktijden worden aangepast. Maar flexibiliteit moet altijd gelijk zijn met de focus die je wilt houden. Stel jezelf dus altijd de vraag of de agenda wel echt omgegooid moet worden, en of overwerken wel echt nodig is. Zijn er nog andere oplossingen?

Eigenschap 2: Handig met computers en software

Het is belangrijk dat een secretaresse goed en snel thuis is in de software die hij of zij gebruikt. Hiervoor kan je online of offline trainingen volgen Een secretaresse neemt de geleerde stof snel op en past het direct toe.

Eigenschap 3: Een echte teamplayer

Een secretaresse is een echte teamplayer en werkt niet alleen: die weet namelijk dat werken in een team efficiënter is. In een team vult iedereen elkaar aan met zijn of haar competenties en eigenschappen. Als “teamplayer” moet je wel goed feedback kunnen geven en ontvangen, afspraken maken- en nakomen en daarnaast elkaar vertrouwen. Op zoek naar een locatie voor teambuilding activiteiten? Bekijk de themapagina met verschillende teambuildinglocaties.

Eigenschap 4: Goed bevriend zijn met Google

Een goede secretaresse kan in no-time antwoord  geven op vragen van de leidinggevende te minste, dat wordt van ze verwacht. “Google pro” is dus wel je tweede naam, er is namelijk geen tijd voor om urenlang het internet door te zoeken.  Je moet dus zo snel mogelijk de juiste informatie boven tafel krijgen.

Eigenschap 5: Snel maar wel efficiënt kunnen werken

Secretaresses hebben vaak de neiging hun werk zo snel mogelijk af te maken als ze werk zien liggen. Nu is het de kunst om snel, maar ook efficiënt te werk te gaan. Wel de tijd nemen dus en goed nadenken over hoe je een taak het beste aan kunt pakken

Eigenschap 6: Overzicht kunnen houden in de chaos

Secretaresses worden soms overladen met prikkels, het is dus belangrijk om alles overzichtelijk te houden. Vroeger werd dat gedaan met bakjes en mapjes, nu nog steeds, maar dan digitaal. Een secretaresse heeft alles netjes op orde en heeft dus overzicht in de “chaos”.

Een secretaresse bezit dus veel verschillende eigenschappen en dit is nog lang niet alles! Daarom is het van belang dat we op Nationale Secretaresse dag even stil staan bij hoe onmisbaar jouw secretaresse is en je waardering hierover uitspreken. Geniet van deze mooie dag!

Op zoek naar een inspirerende locatie voor uw bijeenkomst?

Op Onemeeting.com staat een ruim aanbod aan locaties. Zit de geschikte locatie er niet tussen? Geen enkel probleem. Dit is slechts een selectie van de mogelijkheden. Onze Meeting Experts helpen je graag aan de juiste locatie.  Waar je ook wilt bijeenkomen, we regelen het graag.  Neem direct contact op met [OmEmail] of bel gratis met [OmTelefoon].

Ontdek ons unieke locatieaanbod

Kun je na het lezen van deze blog meer tips gebruiken voor een productieve vergadering? Lees dan de blog met 5 tips voor een effectieve vergadering.