PERSBERICHT

Amersfoort, 20 juli 2021

Onemeeting.com gaat voor single use plastic vrij vergaderen

Onemeeting.com slaat opnieuw een vergroeningsslag en tekent de Dopper Wave. Na de lancering van “Klimaatneutraal vergaderen” in 2019 bannen ze nu ook alle plastic wegwerpwaterflessen van hun kantoren. Daarnaast drinken ze altijd kraanwater wanneer dit mogelijk is, gebruiken ze herbruikbare waterflessen én gaan ze andere inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave. Om dit te benadrukken staat er sinds vandaag een nieuwe faciliteit live op Onemeeting.com in de zoekresultaten waarmee boekers van vergaderlocaties kunnen zoeken op locaties met de faciliteit: Single use plastic free. Hiermee roepen ze alle (vergader)locaties in Nederland op om te stoppen met het gebruik van wegwerpplastic.

Lancering Single use plastic free label
Dit initiatief sluit naadloos aan bij de nieuwe wet die op 3 juli is ingegaan waarbij de EU een verbod legt op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek, borden, wattenstaafjes en ballonstokjes. “Wij merken dat vanuit klanten en aanbestedingen steeds vaker de vraag komt naar duurzame locaties. Als wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van de plastic soep in de zee is dat natuurlijk geweldig. Elk jaar belandt 8 miljard kilo plastic in de oceanen, waaronder veel plastic waterflesjes. Met het ondertekenen van de Dopper Wave gaan we samen met Dopper de strijd aan tegen plastic wegwerpwaterflessen” aldus CEO van Onemeeting.com Luc van Bussel. Met kleine, dagelijkse handelingen zullen ze bij Onemeeting.com samen met alle werknemers jaarlijks zo’n 5.000 wegwerpwaterflessen besparen.

Besparing per jaar
Op de locaties die via Onemeeting.com geboekt worden komen ongeveer 400.000 gasten per jaar. Als ze deze gasten kunnen stimuleren om geen wegwerpwaterflessen te gebruiken kunnen ze ruim 800.000 wegwerpwaterflessen besparen. Op het platform van Onemeeting.com staan ruim 1600 locaties waar boekers een locatie kunnen zoeken, vergelijken en boeken voor hun bijeenkomst. Onemeeting.com stimuleert deze locaties om single use plastic free te worden, dit gaat zelfs nog iets verder dan alleen geen plastic wegwerpwaterflessen. Er mag dan geen enkel plastic voor eenmalig gebruik worden aangeboden. Zoals plastic zakjes, rietjes, koffieroerders en voedselverpakkingen.

Samenwerking Dopper & Onemeeting.com
“Met de Dopper Wave willen wij mensen en organisaties inspireren om aanpassingen te doen in hun dagelijks leven die een grote impact tot gevolg hebben: schonere oceanen. We zijn super trots dat we samen met Onemeeting.com single use plastic vrij vergaderen tot de nieuwe norm maken. Hiermee inspireren we niet alleen alle 1600 locaties die op Onemeeting.com staan, maar ook alle 400.000 gasten!” aldus Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper. Met het ondertekenen van de Dopper Wave sluit Onemeeting.com zich aan bij een groeiende internationale beweging bestaande uit meer dan 4.500 duurzame koplopers zoals Bol.com, WNF, de Bijenkorf en Auping, die gezamenlijk aandacht vragen voor de problematiek rondom plasticvervuiling door wegwerpwaterflessen.

Virginia en Luc

Foto: Virginia Yanquilevich CEO Dopper & Luc van Bussel CEO Onemeeting.com.


Over Onemeeting.com
Onemeeting.com is dé Meeting Manager van Nederland. Ze plannen en beheren alle zakelijke bijeenkomsten voor bedrijven, organisaties en overheden. Met een rijk aanbod aan locaties op het platform bieden ze de juiste locatie voor de gewenste bijeenkomst. De gastvrije Meeting Experts en het unieke Meeting Management Systeem ontzorgen klanten met alle voordelen van één Meeting Partner. Informatie over Onemeeting.com vindt u op www.Onemeeting.com. Meer informatie over de samenwerking tussen Dopper & Onemeeting.com label vindt u op www.onemeeting.com/dopper-wave/ .

Over Dopper
Dopper heeft een missie. Mensen de mogelijkheid bieden om herbruikbare flessen te verkiezen boven wegwerpwaterflesjes. Om zo de wateren van de wereld te beschermen.
Bent u klaar om Impact te maken met een hoofdletter I? Met Dopper creëert u bewustzijn, helpt u ons educatieve programma’s over plasticvervuiling op te zetten en ondersteunt u schoon drinkwater-projecten in Nepal. Goede karma? Zeker weten.

Over de Dopper Wave
Op 8 juni 2020, World Oceans Day, lanceerde Dopper de Dopper Wave. Een internationale beweging van gelijkgestemde, baanbrekende individuen en organisaties die beloven om:
1. Geen wegwerpwaterflessen meer te gebruiken
2. Altijd kraanwater te drinken wanneer dit mogelijk is
3. Altijd een herbruikbare fles mee te nemen
4. Anderen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave

Een jaar later is de Dopper Wave uitgegroeid tot een golf van verandering met impact op meer dan 470.000 mensen. En de teller loopt www.dopper.com/nl/join-our-wave .

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews kunt u contact opnemen met:
Laura Arp, Marketing Manager Onemeeting.com is per mail bereikbaar op: [email protected] of telefonisch 088 209 00 25.
Roos Spekman, Business Development Manager Dopper is per mail bereikbaar op: [email protected] of telefonisch 023 7370445.