PERSBERICHT

Amersfoort, 7 februari 2019

Onemeeting.com biedt als eerste intermediair in meetings “Klimaatneutraal vergaderen” aan voor alle (internationale) zakelijke bijeenkomsten

Onemeeting.com (voorheen Onemeeting.nl) maakt het als eerste intermediair in meetings mogelijk om overal ter wereld klimaatneutraal te vergaderen. In samenwerking met Groenbalans is de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de integrale CO2-uitstoot van alle vergadertypes, arrangementen en losse (voor)overnachtingen: van een één-uurs vergadering met koffie & thee tot een all-in driedaagse vergadering met overnachting. “Vanuit de markt is er een enorme behoefte om bij het organiseren van een bijeenkomst rekening te kunnen houden met het milieu, aldus Madeloes van Rooijen-Karremans (directeur Onemeeting.com). Daarom hebben wij het voor al onze klanten mogelijk gemaakt om klimaatneutraal te vergaderen.”

Gold Standard CO2-compensatieproject

Op basis van dit onderzoek heeft Groenbalans de CO2-compensatie vastgesteld die middels gecertificeerde CO2-rechten wordt gerealiseerd. Deze rechten zijn gekoppeld aan een Gold Standard CO2-compensatieproject: Cook stoves in Rwanda. Voor een klein bedrag is een overnachting of bijeenkomst klimaatneutraal. Op deze wijze kan Onemeeting.com al haar klanten een klimaatneutrale bijeenkomst (internationaal) garanderen.

100% Klimaatneutraal

“Naast alle inspanningen van de individuele vergaderlocaties willen we onze klanten garanderen dat een bijeenkomst altijd en volledig klimaatneutraal is, aldus Luc van Bussel (CEO The Onemeeting Company). Duurzaamheid is voor ons niet alleen een kwestie van reductie en transformatie, maar ook een kwestie van restcompensatie. Tenslotte is het onmogelijk om een bedrijf of organisatie 100% CO2 vrij te exploiteren. Met het Gold Standard CO2-compensatieproject dragen we bij aan een duurzamere wereld.”
Meer informatie over klimaatneutraal vergaderen vindt u op www.klimaatneutraalvergaderen.com.


Over Onemeeting.com B.V.
Onemeeting.com is een onafhankelijke, internationale intermediair voor alle soorten bijeenkomsten in binnen- en buitenland. Onemeeting.com is onderdeel van The Onemeeting Company B.V. en al 36 jaar pionier in de meetingbranche. Denk bijvoorbeeld aan meetings, incentives, conventions en exhibitions. Onemeeting.com heeft toegang tot een groot aanbod aan locaties wereldwijd.

Over Groenbalans
Groenbalans begeleidt organisaties en overheid bij het realiseren van hun duurzame strategie. Zij geeft onafhankelijk advies over energiebesparing, CO2-reductie en CO2-compensatie en duurzame energieprojecten als zon op dak. Groenbalans maakt deel uit van Windunie Groep.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Luc van Bussel, CEO The Onemeeting Company per e-mail [email protected] of telefonisch op 06-  45 00 24 68.
Madeloes van Rooijen-Karremans Directeur Onemeeting.com B.V. per mail [email protected] of telefonisch op 06 – 12 65 85 79.
Onemeeting.com is tevens te volgen op LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook.