De Top 7 Technische Innovaties in de Hotel Industrie

De hotel industrie is in de afgelopen jaren meerdere technische innovaties ondergaan. Veel van deze innovaties waren gericht op het verbeteren van de ervaring van de gast. Hier zijn zeven van de meest significante technische innovaties in de hotel industrie:

  1. Online boeken en reserveren: de mogelijkheid om hotelkamers online te boeken en reserveren revolutioneerde the manier waarop hotels business doen. Met de wildgroei aan websites en mobiele apps kunnen gasten nu eenvoudig door beschikbare kamers scrollen, prijzen vergelijken en reserveringen maken met één klik op de knop. Dit heeft het niet alleen makkelijker gemaakt voor gasten om kamers te boeken, maar heeft hotels ook in staat gesteld hun activiteiten te stroomlijnen en inventaris beter te beheren.
  2. Mobiele keyless kamertoegang: één van de meest onhandige aspecten van verblijven in een hotel is het moeten meedragen van een fysieke sleutel. Gelukkig bieden veel hotels nu mobiele keyless kamertoegang waarmee gasten hun smartphone als kamersleutel kunnen gebruiken. Dit elimineert niet alleen de noodzaak om een fysieke sleutel bij zich te hebben, maar maakt het ook gemakkelijker voor gasten om toegang te krijgen tot hun kamer en stelt hotels in staat om indien nodig makkelijk opnieuw sleutels uit te geven.
  3. Gepersonaliseerde gastervaringen: met behulp van technologie kunnen hotels hun gasten nu meer gepersonaliseerde ervaringen bieden. Dit kunnen dingen zijn als aangepaste kamertemperatuur en verlichtingsinstellingen, gepersonaliseerde aanbevelingen voor lokale restaurants en activiteiten, en zelfs gepersonaliseerde entertainmentopties op de kamer.
  4. Virtuele assistenten: virtuele assistenten zoals Amazon’s Alexa en Google Assistant komen steeds vaker voor in hotels, waardoor gasten eenvoudig verschillende aspecten van hun verblijf kunnen regelen met behulp van spraakopdrachten. Dit kan van alles zijn, van het aanpassen van de kamertemperatuur tot het bestellen van roomservice.
  5. Contactloze check-in en check-out: in een poging om fysiek contact te verminderen en het algehele incheckproces te verbeteren, bieden veel hotels nu contactloze in- en uitcheckopties aan. Dit kan het gebruik van kiosken zijn om in en uit te checken of het gebruik van een mobiele app om een QR-code te scannen bij de receptie.
  6. Energiebeheersystemen: hotels verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie en het implementeren van energiebeheersystemen kan helpen het energieverbruik en de kosten te verlagen. Denk hierbij aan slimme thermostaten, LED-verlichting en energiezuinige apparaten.
  7. Gerobotiseerde kamerbedienden: hoewel ze zich nog in de beginfase van de ontwikkeling bevinden, experimenteren sommige hotels met het gebruik van robots als kamerbedienden. Deze robots zijn uitgerust met sensoren en kunnen taken uitvoeren zoals het schoonmaken van vloeren en het leveren van voorzieningen aan de gasten.

Over het algemeen zijn we van mening dat deze technische innovaties hebben bijgedragen aan het verbeteren van de efficiëntie en het gemak van de hotelindustrie, terwijl ze ook de algehele gastervaring hebben verbeterd. Desalniettemin komt de echte dienstverlening voort uit de human-to-human interactie om gasten zich thuis te laten voelen.