Ook een beetje klaar met alle videocalls? Niks kan op tegen een fysieke bijeenkomst, waarbij er oogcontact is en er op een interactieve manier kan worden gebrainstormd. Op 1 juni opende de meeste meetingbedrijven weer hun deuren en vanaf vandaag (1 juli) gelden er geen beperkingen meer op het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan. Nederland Vergaderland is weer van start gegaan: Back in Meetings! We vertellen u graag welke ontwikkelingen er de afgelopen periode hebben plaatsgevonden bij Onemeeting.com. Ook kunt u deze zomer bij ons terecht voor (het inhalen van) bijeenkomsten. Onze Meeting Experts staan voor u klaar!

De afgelopen maanden hebben we onze collega’s voorgesteld in “Welcome Home” op onze socials. Hierin vertelde zij hoe hun thuissituatie eruitziet nu ze thuis moeten werken en hoe ze hiermee omgaan. We merkten dat dit voor iedereen heel anders was.

Never Waste a Great Space

Half april zijn we gestart met de campagne Never Waste a Great Space; een ode aan alle locaties die een belangrijke, inspirerende rol spelen voor bijeenkomsten. Om deze locaties een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode bieden we de eerste drie maanden gratis aansluiting op ons platform aan. Onemeeting.com is solidair met alle vergaderlocaties, congrescentra, hotels en eventcenters in Nederland: Join the family! Deze actie loopt nog steeds. Dus kent u een locatie die dit steuntje in de rug wel kan gebruiken? Laat het hen vooral weten!

Lancering 1M5 Meeting Distance label

Om opdrachtgevers, boekers en klanten van locaties snel duidelijkheid te geven over de invoering van de RIVM-richtlijnen hebben wij op 25 mei het 1M5 label gelanceerd. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast locaties hierop reageren, iedere locatie wil graag laten zien dat ze de afgelopen weken hard hebben gewerkt aan het doorvoeren van de richtlijnen en er dus klaar voor zijn om gasten te ontvangen. Inmiddels zijn al ruim 500 locaties in het bezit van dit label.

We hebben al onze locatiepartners gevraagd om hun uitvoering van de 1,5 meter richtlijnen met ons te delen en de nieuwe zaalopstellingen toe te voegen, zodat wij het kunnen publiceren op onze website en kunnen delen met onze (landelijke) klanten en boekers. Zo is er altijd een realistisch en veilig beeld van het aantal mensen in de zaal. Simpelweg met percentages werken op basis van de huidige opstelling is niet voldoende in onze branche.

De komende weken zijn onze Meeting Solutions Managers Kevin, Lucie, Susan en Ingrid op 1M5 Meeting Distance Tour. Ze gaan op bezoek bij verschillende locaties om te kijken hoe de locaties zijn ingericht volgens de richtlijnen en natuurlijk voor een gezellig kopje koffie. Zo is Susan al bij Eye Filmmuseum en Postillion Hotels geweest, Lucie bij Theater Buitensoos in Zwolle en Ingrid bij Kapellerput in Heeze.

Het gemis van fysieke bijeenkomsten

Ook bij ons op het Onemeeting.com kantoor in Amersfoort merken we dat fysieke bijeenkomsten toch echt een meerwaarde hebben. We hebben wekenlang ons MT-overleg via Skype gedaan. Gelukkig komen we sinds drie weken weer op kantoor bij elkaar (op 1M5 Meeting Distance natuurlijk) en genieten we van elkaars aanwezigheid. Emoties worden makkelijker gedeeld en grappen worden sneller gemaakt. Alles wat een (werk)familie nodig heeft om met elkaar hard te kunnen werken en het thuisgevoel optimaal te creëren.

Bent u op zoek naar een locatie die volledig volgens de richtlijnen is ingericht? Of wilt u deze zomer nog eens fysiek samenkomen met het team? Onze Meeting Experts helpen u graag met het vinden van de juiste locatie, zij zijn bereikbaar via 0800 – 250 60 60, per mail via [email protected] of via de chat op onze website. U herkent deze locaties aan het 1M5 Meeting Distance label.