PERSBERICHT

Amersfoort, 17 februari 2022

Onemeeting.com maakt duurzaam vergaderen nog belangrijker met upgrade boekingsomgeving

Onemeeting.com ziet de vraag vanuit instellingen, bedrijven en overheden naar echte duurzame locaties steeds meer toenemen. Duurzaamheid is niet langer beperkt tot milieu en klimaat. Het realiseren van social return en ondersteunen van het MKB krijgen grote aandacht. Het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stijgt al jaren, maar binnen de meetingbranche zien boekers niet in een oogopslag hoe een locatie daaraan bijdraagt. Onemeeting.com zet (na de lancering van WCARE.one) haar MVO movement voort met 15 nieuwe duurzaamheidsfilters voor meetinglocaties in een vernieuwde boekingsomgeving.

Nieuwe duurzaamheidsfilters
Met de nieuwe MVO filters, krijgen duurzame locaties de meeste aandacht op het boekingsplatform Onemeeting.com. Boekers van bijeenkomsten kunnen zo filteren op sociaal-maatschappelijke aspecten, zoals locaties die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben, een inclusiviteitsbeleid voeren of Great Place to Work gecertificeerd zijn. Ook wanneer locaties bijdragen aan de persoonlijke vitaliteit van gasten door volledig biologische catering, mindfulness activiteiten of stilteruimtes, is dit inzichtelijk. “Locaties die het voortouw nemen in duurzaam ondernemerschap verdienen een podium. Dat podium kunnen wij hen geven. Als intermediair willen wij die verantwoordelijkheid nemen. Met in totaal 25 duurzaamheidsfilters en een vernieuwde boekingsomgeving is het zoeken, vergelijken & boeken van écht duurzame locaties nog overzichtelijker geworden.”, aldus Laura Arp, Marketing Manager.“

Vernieuwde boekingsomgeving
Naast alle nieuwe duurzaamheidsfilters is ook de boekingsomgeving op Onemeeting.com doorontwikkeld. De homepagina, het zoekresultaat en de vergelijkingspagina hebben een upgrade gehad qua design en functionaliteiten. Hierdoor is het mogelijk om de locaties niet alleen te zoeken en filteren op basis van duurzaamheid maar ook daarop te vergelijken. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de verantwoordelijkheid van iedereen binnen een bedrijf. Zelfs achter de schermen kan ik juist met dit soort technische ontwikkelingen ook een verschil maken.”, aldus Myrna Hoogendoorn, Manager Meeting System.

MVO movement met WCARE.one
Vorige week lanceerde The Onemeeting Company (moederbedrijf van Onemeeting.com) WCARE.one als nieuwe MVO movement binnen de meetingbranche. WCARE.one is een MVO inspiratieplatform en brengt meetingplanners, meetinglocaties en duurzame pioniers in de meetingbranche samen. Het platform is gericht op het inspireren en delen van kennis, en biedt een podium voor duurzame oplossingen die direct een impact kunnen maken op een beter klimaat en een betere samenleving.


Onemeeting.com
Onemeeting.com is een innovatief duurzaam boekingsplatform voor vergaderruimtes en biedt bedrijven, organisaties, instellingen en overheden een fullservice corporate boekingstool voor al hun bijeenkomsten. Het bedrijf is onderdeel van The Onemeeting Company een Next Generation Meeting Management bedrijf. The Onemeeting Company is Klimaatneutraal, ISO27001 gecertificeerd en een Great Place to Work. Hierdoor verzorgt Onemeeting.com altijd duurzame en veilige bijeenkomsten voor al haar klanten.

Bereikbaar voor nadere informatie:
Myrna Hoogendoorn
Manager Meeting System
[email protected]
06 – 52 52 74 74