PERSBERICHT

Amersfoort, 1 juni 2021

Onemeeting.com is ISO 27001 gecertificeerd

Per 1 juni 2021 is Onemeeting.com – Home of Meetings officieel ISO 27001 gecertificeerd. Een geslaagde audit die uitgevoerd is door Kiwa, heeft aangetoond dat de intermediair voldoet aan alle punten van de norm voor informatiebeveiligingseisen. Tijdens de coronacrisis heeft Onemeeting.com geïnvesteerd in de informatiebeveiliging om aan klanten, locaties en partners te laten zien dat ze een betrouwbare en veilig partner is.

Wat betekent ISO 27001 voor klanten, locaties en partners?

Informatiebeveiliging is van toepassing op de primaire en ondersteunende processen van Onemeeting.com, voor het ontzorgen van boeking tot betaling voor zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen, overnachtingen en congressen. Voor de Chief Technology Officer van Onemeeting.com Jose del Olmo is dit een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf om te kunnen laten zien dat zij op een verantwoordelijke manier omgaat met informatiebeveiliging.
In samenwerking met Stonefield heeft Onemeeting.com de audit succesvol afgerond. “Certificatie maakt kwaliteit herkenbaar en daarmee zal Onemeeting.com zich onderscheiden. Met het behalen van dit ISO/IEC 27001 certificaat draagt Onemeeting.com een voorbeeldfunctie uit.”, aldus Bjorn Steenveld, directeur Stonefield Digitale Beveiliging.
ISO 27001:2017 heeft als doel het beveiligingsniveau binnen Onemeeting.com op een noodzakelijk basisniveau te brengen en zo het wederzijds vertrouwen tussen Onemeeting.com en klanten, locaties en leveranciers te bevorderen. Leidraad hiervoor wordt gevormd door het Informatiebeveiligingsbeleid. Dit beschrijft hoe met informatiebeveiliging moet worden omgegaan. “Met een eigen ontwikkelde awareness campagne en bijpassende e-learning over veilig werken met digitale middelen, is de bewustwording van onze medewerkers sterk vergroot” aldus Frans Hulshof, Security Officer.

Klaar voor de heropening van de branche en verdere groei

Afgelopen periode was (vanwege de coronacrisis) een bewogen jaar voor Onemeeting.com. Fysiek bijeenkomen mocht niet meer en veel locaties waren tijdelijk gesloten. Hierdoor kwam er tijd vrij om extra focus te leggen op de informatiebeveiliging. Om zo niet alleen de warmste intermediair te zijn binnen de markt, maar ook de veiligste. Het behalen van deze certificering is voor Onemeeting.com dé ultieme kroon op het werk en de bevestiging dat de processen rondom de dienstverlening ook daadwerkelijk goed zijn georganiseerd. Met dit resultaat is Onemeeting.com erg tevreden en klaar voor verdere groei. Nu de zakelijke markt per 5 juni a.s. weer open mag, kijken zij er naar uit om klanten en partners weer te bedienen met de dienstverlening van Onemeeting.com.


Voor vragen kunt u contact opnemen met José del Olmo, Chief Technology Officer is bereikbaar op: [email protected] of +31 6 52 52 74 57. Meer informatie? Bekijk www.onemeeting.com/iso-gecertificeerd/.

Over Onemeeting.com is Home of Meetings
Onemeeting.com is een digitaal boekingsplatform voor alle soorten bijeenkomsten en sluit zakelijke meetingcontracten met corporate klanten en (semi)overheidsinstellingen. De visie van het bedrijf is dat mensen elkaar blijven ontmoeten, zeker in een digitale samenleving. De missie is om mensen samen te brengen. Altijd en overal. En dat onder het thema Home of Meetings.

Over Kiwa
Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC).

Over Stonefield
Onemeeting.com heeft in samenwerking met de specialisten van Stonefield B.V. een gedegen informatiebeveiliging Management Systeem opgebouwd. Om informatiebeveiliging te borgen maakt Onemeeting.com gebruik van de P/ISMS Cybermanager software van IRM360 B.V.

ISO 27001 Jose en Frans

José del Olmo – Chief Technology Officer samen met Frans Hulshof – Security Officer.