Elk persoon heeft in grote of minder grote mate last van stress. Het gevoel dat je constant bezig bent met de volgende vergadering en alle andere zaken die ook op de agenda staan. Gedachtes als: “Heb ik wel genoeg tijd vandaag?” en “Als ik uit werk direct boodschappen doe, misschien heb ik dan wel genoeg tijd om…” zijn bekende gedachtes. Iedereen kent de eeuwig durende strijd tegen de klok.

Strijd tegen de klok

Maar waarom geef je je niet gewoon gewonnen, accepteer je dat de klok voor altijd doortikt en dat je kan leven in het hier en nu? Ja! We praten over mindfulness! In onze blog leggen we uit waarom mindfulness een uitstekend middel is om ontspannen en efficiënter te vergaderen.

Wat is mindfulness?

Maar eerst geven we antwoord op de vraag wat mindfulness eigenlijk is. Kort uitgelegd is mindfulness het bewust stil staan bij het hier en nu. Je traint de geest te observeren wat er in je lichaam en met je gedachtes gebeurt. Dit doe je zonder een oordeel te vormen. Belangrijke pijlers van mindfulness zijn het leren richten van je aandacht, openstaan voor nieuwe ideeën en openstaan voor de mensen om je heen.

Efficiënter en ontspannen vergaderen

Wanneer deze vaardigheden naar voren komen in een vergadering zouden er prachtige ideeën en nieuwe inzichten kunnen ontstaan. Met mindfulness train je jezelf om in het hier en nu te zijn. In het geval van een vergadering ben je beter in staat je aandacht erbij te houden en te luisteren naar wat er gezegd wordt. Als alle deelnemers met hun aandacht volledig in het hier en nu zijn, zullen knelpunten sneller worden opgemerkt. Ook kan er oplossingsgericht naar deze punten gekeken worden omdat je door mindfulness open staat voor nieuwe ideeën en voor de mensen om je heen.

Heb je binnenkort een vergadering gepland staan? Overweeg dan eens eerst een training mindfulness met het hele team. In plaats van het gehamer op het volgende agendapunt, afkeurende blikken naar een collega die een nieuw idee voorstelt en vergaderen met 2 à 3 deelnemers die midden in een vergaderdip zitten, kan het ook op een andere manier. Om te beginnen meer ontspannen en efficiënter.

Organiseert u binnenkort een vergadering?

Bent u opzoek naar een geschikte vergaderlocatie? Op Onemeeting.com vindt u veel vergaderlocaties door het hele land die u 24/7 online kunt zoeken, boeken en kan betalen! Zit de geschikte vergaderlocatie er niet tussen? Neem dan contact op via het gratis telefoonnummer: [OmTelefoon] of mail naar [email protected].