De Kracht van Realtime

De Three Way revolutie

In de wereld van bijeenkomsten en evenementen evolueert de technologie voortdurend, waarbij de nadruk ligt op naadloze en directe toegang tot beschikbaarheid en prijsinformatie. Terwijl traditionele systemen nog steeds hun plaats hebben, is het tijdperk van echte realtime boekingssystemen aangebroken, met een focus op directe, realtime communicatie tussen boekings- en exploitatiesystemen.

Drie categorieën

Er zijn drie hoofdcategorieën van realtime boekingssystemen: de ‘one-way’-oplossing, de ‘two-way”-oplossing en de nieuwe realtime ‘SaaS-oplossing’, die vaak wordt aangeduid als een ‘three-way’-oplossing.

De ‘one-way’-oplossing biedt enige mate van automatisering, maar mist de directe communicatie tussen boekings- en exploitatiesystemen. Hierdoor blijven de beschikbaarheid en andere details vaak afhankelijk van handmatige handelingen, wat kan leiden tot vertragingen en fouten.

Realtime

Aan de andere kant staat de betere realtime oplossing, waarbij boekings- en exploitatiesystemen direct gekoppeld zijn in een two-way communicatie. Dit zorgt voor een naadloze ervaring waarbij beschikbaarheid, prijs en andere details direct zichtbaar en boekbaar zijn. Deze vorm van realtime boekingssystemen biedt ongekende efficiëntie en gemak voor alle betrokken partijen.

De nieuwe oplossing in de markt is de SaaS-oplossing van Onemeeting: Connected. Het is een ‘Three-Way’-totaaloplossing. Connected brengt klanten, boekers, locaties en Onemeeting als intermediair samen in een geïntegreerd SaaS-platform. Hiermee zijn alle reserverings-, exploitatie-, administratie- en financiële processen geïntegreerd in één proces. Feitelijk is Connected een nieuwe generatie meetingmanagementsysteem en franchiseformule in één.

Als we vooruit kijken, zien we dat ‘Three Way’ oplossingen een belangrijke toegevoegde waarde kunnen bieden voor alle ‘stakeholders’ in de meetingbranche. De complexiteit van alle meetingprocessen vragen om ingenieuze digitale oplossingen. Connected is de eerste SaaS-oplossing die voorziet in de voordelen van hyper-efficiency.

Meer kennis opdoen over innovaties in de hotel- en meetingindustrie? Lees dit artikel over de top 7 technische innovaties.