Atrium Meeting Centre

Eline van den Hoven (Sales Manager bij Compass Group) was voor Atrium Meeting Centre op zoek naar een partij die gespecialiseerd is in het vermarkten van Meeting Centers. Deze partij moest commerciële processen volledig uit handen nemen, zoals het aannemen van de boeking tot aan aftersales en facturatie. De wens was er om dit allemaal te laten plaatsvinden in hetzelfde systeem en sales en marketing expertise was ook een van de wensen om de locatie nog meer bereik te geven.

Klantcase / Eline van den Hoven / Compass Group • Atrium Meeting Centre

“Vanaf moment één hadden we heel goed contact. Onemeeting.com was direct heel persoonlijk, dacht mee en gaf vertrouwen door de gesprekken die wij hadden en de oplossingen die zij boden.”

Na meerdere partijen te hebben gesproken, business cases te hebben ontvangen en intern overleg te hebben gevoerd kwam Eline tot de conclusie dat geen enkele andere partij Atrium Meeting Centre kon bieden waarnaar ze op zoek waren, behalve Onemeeting.com met het Connected™ partnership. Sinds september 2020 is Atrium Meeting Centre Connected™ partner van Onemeeting.com.

Huidige & gewenste situatie

“Sinds 2015 zijn wij horecapartner bij Atrium Amsterdam voor zowel pandbewoners als externe gasten. In 2020 hebben de eigenaren de wensen aangescherpt, waaronder de wens zowel de horeca als het vergadercentrum bij één partner onder te brengen.

Daar ontstond onze uitdaging, want food & soft services zijn onze specialiteiten, maar het extern verkopen van een meeting centre is niet onze core business. Wij gingen daarom op zoek naar een partner die daarin wél haar core business heeft, die expert is in Meeting Management. Zo doen we allemaal waar we écht goed in zijn.

Voor Atrium zochten wij naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in meeting centers. Via een huidige Connected™ partner kwamen we bij Onemeeting.com uit. Na meerdere partijen te hebben gesproken, business cases te hebben ontvangen en intern te hebben overlegd kwamen we tot de conclusie dat geen enkele andere partij ons kon bieden waarnaar we op zoek waren, behalve Onemeeting.com. Er was simpelweg geen andere partij in de markt die dat zo kon.”

Besluitvorming

“Vanaf moment één hadden we heel goed contact. Onemeeting.com was direct heel persoonlijk, dacht mee en gaf vertrouwen door de gesprekken die wij hadden en de oplossingen die zij boden. Zij hielpen ons echt bij het vraagstuk “hoe pak je zoiets nou aan?”. In de presentatie voor onze opdrachtgever belden we Onemeeting.com in en konden zij uitstekend laten zien wat de toegevoegde waarde was; dat was voor ons heel belangrijk. Met name hun expertise in de sales, de marketing en het yield management van locaties is iets waar wij van onder de indruk waren en wat vertrouwen gaf. Juist adviezen zoals ‘de zaalprijzen zijn veel te hoog’ gaven het gevoel dat zij een succes konden maken van het Atrium.

Ze dachten goed met ons mee, gaven duidelijke uitleg over de business case en boden handvatten om onze gezamenlijke propositie ook naar hogerop te vertalen. Uiteindelijk hebben wij door ons partnership de wensen van onze klant kunnen vervullen en hebben we de opdracht gegund gekregen. “

Om (potentiële) klanten het gevoel te geven van een dag samenkomen bij Atrium Meeting Centre hebben we deze video laten ontwikkelen. Een geweldig middel om deze high-end locatie meer exposure te geven.

Expertise

“Onemeeting.com heeft laten zien uitstekend te weten waarover zij het heeft en bood ons oplossingen die gestoeld waren op kennis en expertise. Zij konden ons inzicht geven in prijzen en bezetting voor de regio Amsterdam Zuid door middel van benchmarks op basis van hun intermediairsdata.

Onemeeting.com heeft een hybride verdienmodel waardoor meteen duidelijk was bij wie er welke verantwoordelijkheid lag. Een deel vaste fee dekt de basis zoals het Property Management Systeem dat zij leveren, maar de variabele fee is op basis van de gerealiseerde omzet. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en groei je dus samen.

We vonden het daarnaast ook heel prettig dat we direct bij de eerste offerte een omzetprognose ontvingen die wij konden gebruiken in onze forecasts. Zo waren wij in staat ook bij onze opdrachtgever heldere verwachtingen te scheppen.”

Samenwerking

“Wij ervaren de samenwerking heel positief! In de eerste maanden merkten we dat processen en werkwijzen nog op elkaar afgestemd moesten worden, zoals de maandelijkse rapportages. Gelukkig hadden we dat na het eerste kwartaal allemaal op de rit.

De samenwerking zoals deze er nu is heeft ervoor gezorgd dat wij onze opdrachtgever kunnen blijven bedienen. Bovendien komt iedereen zo nog beter uit de verf. Naar mijn inzien is dit echt een win-win-win situatie!

Ik zou Onemeeting.com zeker aanraden aan andere partijen, vooral als ze in het bezit zijn van ruimtes met meeting capaciteit, en niet zo goed weten hoe ze de commerciële processen hiervoor moeten aanvliegen.”

Onemeeting Services - Rendabel Meeting Center - Atrium Amsterdam

Atrium Meeting Centre
Strawinskylaan 3001, 1077 ZX Amsterdam

0800 - 250 60 60
[email protected]

  • Het modernste meeting centre in het hart van de Amsterdamse Zuidas
  • 17 multifunctionele vergaderzalen en een high-end auditorium
  • MeetingReview score van een 9,0

“Connected™ biedt organisaties de kans hyper-efficiënt en kosteneffectief te werken. De voordelen van een eigen sales-, marketing- en reserveringsteam zijn niet enkel meer voorbehouden aan ketens of grote bedrijven.”

Kevin van Grondelle, Business Development Director