Het is wintertijd. Wat is het alweer vroeg donker! En… het is pas november. Nu de temperaturen dalen en het vaker regent ligt een herfstdip op de loer. Dus is het nu extra belangrijk om energiek te blijven! Ook tijdens een vergadering. Daarom geven we in deze blog 3 tips voor een frisse én extra constructieve vergadering, zelfs in november!

Maak een duidelijk plan

Wist je dat de gemiddelde Nederlander per week 6,5 uur vergadert? En die uren zijn niet altijd even productief. Herken je het moment waarop je denkt: volgens mij gaat dit nergens heen. Wat doe ik hier nog? Zijn we nu de tijd aan het volmaken? Zonde van de tijd die je aan andere dingen kon besteden. Maar hoe voorkom je dat dit gebeurt? Het antwoord is simpel: maak een duidelijk plan! Bepaal doelen en doelstellingen voor de vergadering. Maak een agenda en koppel aan ieder onderwerp een tijdslimiet. Zo kom je sneller tot de kern en weet je zeker dat er geen tijd verspild wordt!

Wees selectief tijdens het uitnodigen

Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat geldt ook voor een vergadering. Iedereen heeft eigen inzichten en bekijkt dingen vanuit zijn eigen perspectief. Hartstikke mooi natuurlijk, maar het is lang niet altijd nodig om de meningen van al je collega’s te horen om tot een juiste beslissing te komen. Nodig daarom alleen de noodzakelijke mensen uit voor je vergadering. Zo vermijd je het risico dat je onderwerp blijft ‘hangen’ en kun je makkelijker én sneller tot een beslissing komen.

Ga voor een inspirerende omgeving

Een wandeling in het bos (als het even niet regent in november) kan wonderen doen voor de inspiratie. Soms is buiten je normale werkomgeving zijn al genoeg voor een creatieve insteek of het loskomen van een goed gesprek. Maar ook een inspirerende locatie kan bijdragen aan goede ideeën. Uitzicht over het water? In een kasteel of juist het centrum van de stad? Het kan zomaar het juiste perspectief zijn voor een frisse, constructieve meeting!

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte locatie voor jouw meeting? Neem dan contact op met onze Meeting Experts!