Een hippe borrel, een fancy gala of bowlen met het bedrijf en afsluiten met een all-you-can-eat buffet. In alle vormen en maten bestaan bedrijfsfeesten. Een bedrijfsfeest is een manier om uw medewerkers te erkennen in hun harde werk. Er zullen nieuwe en intensievere contacten ontstaan, dit resulteert in betere communicatie, wat leidt tot meer tevredenheid en minder ziekteverzuim. Kortom alle neuzen staan weer dezelfde kant op! Helaas is het zo dat op bedrijfsfeesten vaak als eerste wordt bezuinigd, wanneer een bedrijf het financieel moeilijk heeft. Daarom geven wij u 10 tips om een low-budget bedrijfsfeest te organiseren.

10 tips voor een low-budget en geslaagd bedrijfsfeest

Stel een duidelijk budget op voor het bedrijfsfeest. Dit is de duidelijke richtlijn tijdens het organiseren van het feest.

 1. Wees zo creatief mogelijk bij het verminderen van de kosten. Vraag uzelf af of er andere (goedkopere) oplossingen zijn.De grootste kostenposten van een bedrijfsfeest zijn vaak:-Vervoer
  -Feestlocatie
  -Catering
  -Decoratie
  -Audiovisuele middelen
 2. Is het doel van het bedrijfsfeest gezelligheid, teambuilding of hilariteit? Vraag aan uw collega’s wat zij belangrijk vinden.
 3. Wanneer mogelijk, maak gebruik van uw eigen locatie. Gebruik eventueel de buitenomgeving (een binnenplaats/parkeerplaats).
 4. Wanneer er een activiteit aan het feest vooraf gaat, plan dan een activiteit vanuit de locatie. Stel zelf de teams samen. U kunt bijvoorbeeld de feestlocatie geheim houden. Aan de hand van een speurtocht kunnen teams steeds een stap dichter bij de feestlocatie komen.Heeft u bijvoorbeeld uw bedrijfsfeest bij Level Eleven maak dan als volgt een speurtocht:– Welke stad in Nederland heeft meer grachten dan Venetië?
  Amsterdam
  – Welke stad in Nederland heeft de meeste vierkante meter aan museum op aarde?
  Amsterdam
  – Het is ook een schoonmaakmiddel..
  Ajax
  – Wanneer u op een bepaald niveau van een spel zit, zit u ook wel in een bepaald..
  Level
  – Op de hoeveelste dag van de maand gebeurde het vliegtuigongeluk die de Twin Towers invloog in New York?
  Eleven
 5. Huur geen cateringbedrijf in, maar vraag uw personeel om een kleine bijdrage of maak er een leuke kookworkshop van.
 6. Doe mee aan “bedrijventoernooien”. Deze worden georganiseerd door plaatselijke sportverenigingen en de kosten zijn zeer laag.
 7. Betrek uw collega’s bij het organiseren van het bedrijfsfeest. Zo zullen collega’s eventueel gebruik maken van hun eigen netwerk. Altijd handig als er een collega is met een neef als DJ.
 8. Voor decoratie kunt u het beste als eerste terecht in de opslagruimte van uw bedrijf. Misschien zitten hier wel leuke spullen tussen (kerstverlichting etc.). Wanneer u een themafeest organiseert, zijn er altijd wel wat nuttige zaken te vinden die aansluiten bij het thema of die te gebruiken zijn bij het ophangen van decoratie.
 9. Als laatste is het belangrijk om de werkkostenregeling in acht te nemen. Voor meer informatie over de WKR verwijzen wij naar 5 tips.

Organiseert u binnenkort een bedrijfsfeest? Op Onemeeting.com staan verschillende locaties voor een geslaagd bedrijfsfeest.

Staat uw geschikte locatie er niet bij of heeft u vragen of opmerkingen over uw bedrijfsfeest? Neem dan contact op met onze Meeting Experts via het gratis telefoonnummer: 085 – 051 7769 of per mail via: [email protected]