In de oude diamantenbeurs vind je nu de creatieve hub van Amsterdam: Capital C. Waar ze creativiteit met commercie verbinden, door ruimte te bieden voor vergaderingen, events, kunst, borrels en diners.

Hier geloven ze dat je soms 566 verschrikkelijke ideeën moet hebben, voordat je bij dat ene geweldige idee uitkomt. Daarom bieden ze de ruimte en inspiratie voor die 566 afgrijselijke ideeën en dat ene idee dat wel werkt. Omring jezelf met kunst en voel je creatief in deze inspirerende ruimtes: Nieuwe ideeën gegarandeerd.

Zalen in Capital-C

Vrouw in een stoel in een kamer met veel klokken aan de muur

   The Clock Tower

Erik Kessels, bekend om zijn werk in de reclamewereld, nam een unieke benadering bij het ontwerpen van The Clock Tower. Hij transformeerde deze vergaderruimte met een verzameling hergebruikte klokken die de muren en het plafond bedekken. In deze meeting room werk je de klok rond aan… wat jij wilt. Een bestuursvergadering, een teambuilding dag, een coaching sessie of huur de ruimte als VIP lounge. De ruimte bestaat uit twee verdiepingen en is te vinden in de historische klokkentoren van ons gebouw. Zodra de tijd om is, luiden álle klokken (ja, écht allemaal) het eindsignaal. Hoe je dit stopt? Dat begrijp je pas als je er bent (spoileralert: het is iets met een rode knop).

Twee vrouwen zitten aan een glazen tafel in de zaal The Essential

   The Essential

Een grote tafel, stoelen en een kapstok. Geen prullaria, geen afleiding. De kenmerkende (vergader) ruimte van Sabine Marcelis sluit volledig aan bij haar minimalistische stijl. Een grote glasplaat balancerend op één enkel been fungeert als tafel, omringd door de iconische SE69-stoelen van Martin Visser, die Sabine subtiel heeft vernieuwd. Het zorgt voor een gestileerde, maar warme ruimte. Het lichtobject boven de tafel en de kleuren van de andere objecten in de ruimte zijn gehuld in warme, heldere tinten die elke meeting verlichten.

Drie mensen zitten aan een tafel in de zaal The Modern Fossil

   The Modern Fossil

De vergaderruimte van Dirk van der Kooij is een ode aan het einde van een tijdperk van platen en cd’s. Het middelpunt van de kamer is een vergadertafel die gemaakt is van onderdelen van oude platenspelers. Je denkt er misschien niet veel over na, maar cd’s behoren tot de moeilijkst recyclebare materialen uit de jaren 2000. Dirk van der Kooij vond een manier om ze opnieuw te gebruiken in de vorm van de karakteristieke lamp die boven de tafel hangt. Naast gerecyclede cd’s bestaan ze uit dakramen en chocoladevormen (no joke).

Twee vrouwen in comfortabele stoelen in een roze ruimte. The Pink Salon.

   The Pink Salon

The Pink Salon is zonder twijfel de meest kleurrijke vergaderruimte van Capital C. Deze vergaderruimte, ontworpen door Ineke Hans, een van de meest succesvolle ontwerpers van Nederland, is perfect voor (creatieve) brainstorms, vergaderingen, workshops, trainings, strategiesessies, presentaties, of zelfs een power nap. De tien Roald-stoelen in de kamer kunnen flexibel worden geplaatst in de ruimte. De stoelen zijn geïnspireerd op de stoel waarop Roald Dahl zijn kinderboeken schreef.

Lege zaal in Capital C. The Skyscape

   The Skyscape

The Skyscape is een van de grotere vergaderruimtes en biedt plaats aan tot 70 personen. Perfect voor grotere presentaties, trainingssessies, workshops en kleinere conferenties (of gewoon wat me-time). Met zijn hoofd in de wolken. Dat is waar designer Richard Hutten zat tijdens het ontwerpen van ‘The Skyscape’. In deze meeting room, geschikt voor grote groepen, ontsnap je even aan de wereldse werkelijkheid.

Lege zaal in Capital C. The Round Room.

   The Round Room

De vergaderruimte The Round Room ontstond spontaan, het was nooit de intentie van ontwerpersduo Remy & Veenhuizen om een ruimte rond ronde objecten te bouwen. Maar het gebeurde gewoon. De Tube Table, een circulair meesterwerk volledig geconstrueerd uit kartonnen buizen, dient als basis voor het hele ontwerp. Deze veelzijdige vergaderruimte is gelukkig niet afhankelijk van toeval. Het is de perfecte setting voor vergaderingen, workshops, trainingen, brainstorms, strategiesessies, kleine netwerkevenementen en break-outsessies.

   The Above

The Above is een ruime vergaderruimte uitgerust met een podium (pak dat podium). The Above is een ruime breakout room met een podium en uitzicht. Deze ligt naast The Beyond, een soortgelijke ruimte. De breakout room biedt ruimte voor maximaal 70 personen naast het ingebouwde podium. De muur die beide ruimtes scheidt is flexibel en kan worden verwijderd om plaats te maken voor maximaal 140 personen in de grotere ruimte.
The Above is de ideale eventlocatie voor presentaties, productlanceringen, en conferenties die break out ruimtes nodig hebben.

Witte stoelen om een ruime vergadertafel in The Beyond in Capital C

   The Beyond

De Beyond is een ruime vergaderruimte uitgerust met een podium (pak dat podium). The Beyond is een ruime breakout room met een podium en uitzicht. Deze ligt naast The Above, een soortgelijke ruimte. De breakout room biedt ruimte voor maximaal 70 personen naast het ingebouwde podium. De muur die beide ruimtes scheidt is flexibel en kan worden verwijderd om plaats te maken voor maximaal 120 personen in de grotere ruimte.
The Beyond is de ideale eventlocatie voor presentaties, productlanceringen, en conferenties die break out ruimtes nodig hebben.

Stoelen in u-vormopstelling in The Upperclub in Capital C

   The Upperclub

De Upperclub maakt deel uit van de veelzijdige eventruimte The Sky Summit, gelegen op de 6e verdieping. De Upperclub kan tot 60 gasten ontvangen en kan eenvoudig worden verbonden met The Above & Beyond om nog meer gasten (tot 140), werk en plezier toe te voegen. Alle eventruimtes, ontworpen door Nederlandse ontwerpers, lenen zich perfect voor grotere vergaderingen, conferenties met of zonder break-outsessies, masterclasses en productlanceringen (pak dat podium).

Veel stoelen in theateropstelling in The Sky Summit in Capital C

   The Sky Summit

Welkom in The Sky Summit, de multifunctionele eventruimte die meerdere zalen biedt op de zesde etage, onderdeel van de High Light. Deze verdieping is zeer geschikt voor de meer zakelijke events. Of je nu een conferentie, productpresentatie, congres, trainingsdag of workshop organiseert, zij hebben er de ruimte voor. Met diverse eventruimtes die op flexibele wijze te koppelen zijn, kunnen ze plenaire sessies combineren met break-outs om ervoor te zorgen dat het event soepel verloopt.

Categorie Categorie afmeting Aantal zalen
Cat. 1 <35m2 7 12
Cat. 2 36-50m2
Cat. 3 51-75m2 2 18 20 32 70 32 18
Cat. 4 76-100m2 2 20 20 40 60 40 20 80 80
Cat. 5 101-125m2
Cat. 6 126-150m2 2 64 140 64 250 250
Cat. 7 151-250m2
Cat. 8 251-500m2 2 88 250 300 300
Cat. 9 501-1000m2
Cat. 10 1001-2500m2 1 400 400
Design

Unieke locatie vol Dutch design

Bijeenkomsten

Combineren van ruimtes mogelijk

Catering

Eet & drank-arrangementen

Centraal gelegen

Centrale locatie in Amsterdam

Bijeenkomsten

  • Feest- en evenementlocatie

  • Trainingslocatie

  • Wifi internet

  • Parkeergarage vlakbij

Voorzieningen

  • Restaurant

  • Terras

  • Bar

  • Vegan Catering

Food & Beverages

Capital C heeft vergaderruimtes waar je jouw creativiteit kunt benutten om ervoor te zorgen dat alle tijd die daar wordt doorgebracht maximaal productief is voor iedereen. Omdat niemand creatief kan zijn op een lege maag, verzorgen ze de gehele catering die dag, afgestemd op jouw ideeën en behoeften. Geen ideeën? Ze hebben er meer dan genoeg en delen ze graag met je. Heb je al trek? Bekijk de cateringbrochure.

Capital C heeft vergaderruimtes voor groepen van 6-70 gasten. En het is aan jou of je wilt genieten van ontbijt, lunch, diner, of zelfs snacks tijdens je vergaderingen in de kamer, of dat je liever een welverdiende pauze neemt met een wandeling naar het restaurant.

(Bijna) alle vergaderruimtes zijn ook geschikt voor private dinings.

Grote groep dineert in zaal van Capital C

Restaurant in Capital C

Niemand kan werken op een lege maag. Daarom biedt Capital C speciale eet- & drinkarrangementen aan voor vergaderingen. Kies een arrangement voor de ochtend, middag, of zelfs de hele dag. Focus jij je op je vergadering, dan zorgen zij voor die goed gevulde maag.

Sluit vervolgens je productieve werkdag af in stijl met een drankje, wat borrelhapjes of een uitgebreid groepsdiner in Capital Kitchen. Ze maken graag een voorstel op maat.

Bereikbaarheid

Capital C is gevestigd aan het Weesperplein in de Weesperbuurt in Amsterdam en is makkelijk te bereiken via de Wibautstraat (Knowledge Mile), via de Weteringschans of de Stadshouderskade. Rondom Amsterdam wordt er regelmatig aan de weg gewerkt. Plan voor je vertrek je route en kijk hier voor verdere actuele informatie. Parkeer je auto bij één van de Q-parks om de hoek. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar Capital C.

Wat gasten zeggen…

Friendly staff & delicious food!

“It was great evening at Capital C! Especially the staff was really helpful and friendly. It’s an variating menu and the vegan and vegetarian options are really delicious. Also they have a really good cocktail; the esspresso Martini with a twist! After diner we stayed for drinks at the bar, that made the evening complete! I definitely will recommend Capital Kitchen to my friends.”

Jet B on Tripadvisor

Beautiful place for a conference center

“Beautiful place for conferences and company events. Great stage support and assistance. Also the catering and staff was super professional. The glass windows and cupola overview of the city are astonishing.”

Elena Porubin on Google

Truly a great location!

“This is truly a great location ! A historical building “The Diamond fair square” is transformed in a great building for events, meetings, presentation, party, business or personal. A true service with a great and friendly staff. Very professional and all has been organized very well. Do not forget to ask for the grant tour so you can experience the “tour the artist” and the historical trade of the Diamonds.”

Jeroen de Graaf on Google

Leuk verblijf met prachtig uitzicht!

“Stunning event location in the center of Amsterdam. But what is more important, with an excellent team of professionals to support you on your project.”

Maria Sydorenko on Google

Activiteiten in de buurt van Capital C Amsterdam

Het Nemo science museum in Amsterdam

NEMO is het wetenschaps- en technologiemuseum in Amsterdam voor alle leeftijden.

Het rijksmuseum in Amsterdam

Bezoek het historische Rijksmuseum. Ontdek de Nachtwacht en andere Nederlandse kunstwerken.

De Canal Cruise in Amsterdam

Stap aan boord en geniet van een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Het scheepsvaartmuseum in Amsterdam

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis in het Scheepvaartmuseum.

Plattegrond van de directe omgeving van Capital C