Welkom bij Amrâth Berghotel Amersfoort gelegen op de Amersfoortse Berg, nabij het indrukwekkende bosgebied Klein Zwitserland. Samen met de monumentale tuin en het begroeide zonneterras geniet je van een rustgevende omgeving die toch dichtbij alle stadse voorzieningen is gelegen.

Met 88 modern ingerichte kamers en circa 120 jaar ervaring in klassieke gastvrijheid tovert het Berghotel iedere dag weer een glimlach op het gezicht van haar tevreden gasten. Jou het warme thuisgevoel geven, de persoonlijke aandacht die jouw bezoek een vertrouwd gevoel geeft, dat is de missie.

Vergaderzalen in het Berghotel

Vergaderzaal Amrâth Berghotel Amersfoort

Zaal 1

Een praktische zaal met airco, wifi en veel natuurlijk licht. Ideaal voor trainingen, cursussen en presentaties.

Vergaderzaal Amrâth Berghotel Amersfoort

Zaal 2

Zaal 2 is te combineren met zaal 3 en heeft ramen rondom. Deze ruime zaal is geschikt voor zowel klassikale bijeenkomsten als recepties. Vele opstellingen mogelijk!

Vergaderzaal Amrâth Berghotel Amersfoort

Kroonkamer

Deze prachtige klassieke zaal heeft veel originele details en een statige sfeer. De ruimte heet dan ook niet voor niets de Kroonkamer! Uitermate geschikt voor vergaderingen mede vanwege de ligging vlak naast de bar en het restaurant.

Vergaderzaal Amrâth Berghotel Amersfoort

van Campen

Deze sfeervolle ruimte leent zich goed voor feesten en partijen. De onregelmatige vorm en warme aankleding zorgen voor een gezellige sfeer.

Vergaderzaal Amrâth Berghotel Amersfoort

Combinatiezalen

De zalen 2 tot en met 8 kunnen door middel van schuifwanden gecombineerd worden tot aanzienlijke ruimtes. Hier kunnen zowel examens, cursussen als evenementen een goede plaats vinden.

Vergaderzaal Amrâth Berghotel Amersfoort

Zaal 9

Zaal 9 ligt in het oude gedeelte van het pand en kijkt zodoende uit over het sfeervolle terras. Voorzien van alle gemakken zijn de zalen aan deze kant veelzijdig in te zetten.

Categorie Categorie afmeting Aantal zalen
Cat. 1 <35m2 5 8 16 12 10
Cat. 2 36-50m2 6 13 22 16 32 18 12
Cat. 3 51-75m2 6 21 50 24 72 72 24
Cat. 4 76-100m2 2 19 55 24 60 24 24
Cat. 5 101-125m2 1 31 70 34 100 36 34
Cat. 6 126-150m2 1 31 60 34 80 32 34
Cat. 7 151-250m2 2 56 90 60 120 60 60

Groene omgeving

Geniet van de bosrijke omgeving.

Bijeenkomsten

Het Berghotel biedt ruimte aan verschillende soorten bijeenkomsten.

Hotelkamers

Organiseer meerdaagse evenementen.

Snel internet

Organiseer hybrid-meetings met de snelle internetverbinding.

Bijeenkomsten

 • Feest- en evenementlocatie

 • Trainingslocatie

 • Wifi internet

 • Parkeergelegenheid

Recreatie

 • Fietsroutes

 • Wandelroutes

 • Fitness

 • Groene omgeving

Hotelvoorzieningen

 • Restaurant

 • Terras

 • Hotelkamers

 • Bar

 • Mindervalide toegankelijk

Food & Beverages bij Berghotel Amersfoort

Je bent van harte welkom in de warmste huiskamer van Amersfoort om lekker lang te tafelen en te genieten van de menukaart. Bij het Berghotel staat klassieke gastvrijheid nog hoog in het vaandel. Laat je dus lekker in de watten leggen en waan je in de jonge jaren van het Berghotel Amersfoort.

Zakelijk diner bij Amrâth Berghotel Amersfoort

Dineren in het Berghotel

De brasserie is jouw huiskamer, het Bergteam nodigt je uit om je thuis te voelen. Zij vinden dat gasten alleen maar de beste producten verdienen. De menukaart is door het hele Bergteam met zorg samengesteld voor de beste smaakbeleving. De keuken kookt op inspiratie van meesterchef Escoffier. De combinatie van de Franse invloed en de creatieve chef zorgen voor een klassiek culinaire kwaliteit op je bord. De gerechten zijn zorgvuldig uitgedacht, perfect in balans voor de ultieme smaakbeleving.

Bereikbaarheid Amrâth Berghotel Amersfoort

Amrâth Berghotel Amersfoort is zeer centraal in het land gelegen en heeft hierdoor een uitermate goede bereikbaarheid. Met de uitvalswegen en het Centraal Station binnen 2,5 km afstand en een bushalte op steenworp afstand is alles mogelijk.

Amrâth Berghotel Amersfoort in 1988

De Historie van het Berghotel

Ontdek het rijke verleden van het Berghotel Amersfoort dat terugreikt tot in de 19e eeuw!

Wat gasten zeggen over het Berghotel Amersfoort…

De ontvangst is altijd prettig.

“Al vele vergaderingen (minimaal 2x per jaar onze ALV) hebben wij gehad in het Berghotel Amersfoort en als je al jaren terugkomt, is dat uiteraard een goed teken. Voor onze Franchisenemers (landelijke dekking) is het een centraal punt in Nederland. De ontvangst is altijd prettig, prima vergaderlocatie en naast een buffet naar keuze, blijven velen nog even napraten met een drankje en hapje. Ook de prijs/kwaliteit verhouding is in evenwicht en er zijn goede afspraken te maken.”

SNS Franchisevereniging op Meetingreview.com

We maken al jarenlang gebruik van dit hotel.

“Tweedaagse Masterclass wederom in dit uitstekende hotel met prima vergaderfaciliteiten geheel in overleg aan onze wensen aangepast. We maken al jarenlang gebruik van dit hotel voor verschillende bijscholingen in de oncologie met altijd bijzonder goede reviews van de deelnemers over locatie, kamers voor overnachting en catering! Dit hotel ligt op een mooie centrale plek in het land die gemakkelijk te bereiken is voor onz deelenemers die uit heel nederland komen.”

Stichting Oncowijs op Meetingreview.com

We zijn erg blij en tevreden met het Berghotel.

“We zijn erg blij en tevreden met het Berghotel Amersfoort waar we al enkele jaren onze meerdaagse bijeenkomsten organiseren. De communicatie verloopt altijd soepel en vlot en de bijeenkomsten zijn altijd zorgvuldig en goed verzorgd zoals vooraf besproken.
Onze studenten en docenten komen hier graag terug!”

Leiderschapsacademie NSO-CNA op Meetingreview.com

Het was zeker voor herhaling vatbaar!

“Het contact vooraf, tijdens onze trainingsdagen zelf en achteraf was prettig. We hebben twee dagen training gehouden in een van de mooie lichte zalen van het Berghotel en dat was zeker voor herhaling vatbaar.”

Rianne Meenks, Adviesgroep Novius op Meetingreview.com

Activiteiten in de buurt van Amrâth Berghotel Amersfoort

Kunst in de stijl van Piet Mondriaan

Bezoek het Mondriaanhuis. De geboorteplek van Piet Mondriaan zelf.

Dierenpark Amersfoort in de buurt van het Berghotel

Ga aapjes kijken in het leukste dierenpark van Nederland!

De sintjoris Kerk in Amersfoort dichtbij het Berghotel

Bezoek de Sint Joriskerk in het historische centrum van Amersfoort.

Het Henschotermeer gelegen in de buurt van het Berghotel

Geniet bij lekker weer van het prachtige Henschotermeer.

Welkom bij Amrâth Hôtels

Amrâth Hôtels bestaat uit 14 drie-, vier-, en vijfsterrenhotels in Nederland. Onze hotels bevinden zich op unieke en centrale locaties van Maastricht tot Alkmaar.

Kenmerkend voor de hotels is het comfort, de persoonlijke service en het unieke karakter. De veelal centrale ligging van de hotels in de steden is minstens zo belangrijk, zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn deze gemakkelijk te bereiken.

Amrâth Hotels logo

Of je nu de rust opzoekt van het Limburgse heuvelland, het mooie strand van Scheveningen of één van de historische steden een bezoek brengt, wij kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen!

Word vriend van Amrâth!

Vrienden van Amrâth programma